eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Lyonban is járt a berlini merénylő

A térfigyelő kamerák felvételei megerősítették, hogy a berlini teherautós merénylet feltételezett elkövetője, Anis Amri, akit a rendőrök Milánóban lelőttek, valóban átutazott a közép-franciaországi Lyonon - közölte hétfőn Párizsban a nyomozás fejleményeit ismerő egyik illetékes.

"Egy férfit, akinek a külseje azonos a merénylőével, december 22-én észleltek a pályaudvar peronján, sapkát viselt és hátizsák volt nála" - mondta az illetékes a sajtóban napvilágot látott értesüléseket megerősítve.

A férfi a felvételeken egyedül látható - mondta. Hozzátette: folytatódik a nyomozás annak megállapítására, hogyan utazhatott a szökésben lévő Anis Amri a német fővárosból Franciaországba, majd onnan Olaszországba.

A 24 éves tunéziai férfit gyanúsítják azzal, hogy megölt tizenkét embert és sokakat megsebesített, amikor egy teherautóval egy karácsonyi vásárba hajtott a német fővárosban december 19-én.

Anis Amrit péntekre virradóra lőtték le egy rendőri ellenőrzés során Milánóban, miután négy napon át kutattak utána Európa-szerte.

A férfinél megtalálták a készpénzért vásárolt, Lyon-Chambéri-Milánó útvonalra szóló vonatjegyeket, de Bruno Le Roux francia belügyminiszter "a lehető legnagyobb óvatosságra" intett az útvonaláról szóló tájékoztatást illetően a nyomozás lezárásáig.

A francia Alpokban fekvő Chambéry vasútállomásán készült felvételeket jelenleg is elemzik.

A német hatóságok esetleges bűntársak után nyomoznak, Tunéziában pedig pénteken előállították a feltételezett gyilkos három hozzátartozóját, köztük az unokaöccsét. Ez utóbbi bevallotta, hogy a Telegram kódolt alkalmazás segítségével tartott kapcsolatot a nagybátyjával - közölte a tunéziai belügyminisztérium. A tárca szerint az unokaöccs Anis Amrival együtt tett hűségesküt a berlini merénylet elkövetését magára vállaló Iszlám Állam terrorcsoportnak.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×