INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

anis amri

berlin

terrorcselekmény

Lyonban is járt a berlini merénylő

InfoRádió / MTI

A térfigyelő kamerák felvételei megerősítették, hogy a berlini teherautós merénylet feltételezett elkövetője, Anis Amri, akit a rendőrök Milánóban lelőttek, valóban átutazott a közép-franciaországi Lyonon - közölte hétfőn Párizsban a nyomozás fejleményeit ismerő egyik illetékes.

"Egy férfit, akinek a külseje azonos a merénylőével, december 22-én észleltek a pályaudvar peronján, sapkát viselt és hátizsák volt nála" - mondta az illetékes a sajtóban napvilágot látott értesüléseket megerősítve.

A férfi a felvételeken egyedül látható - mondta. Hozzátette: folytatódik a nyomozás annak megállapítására, hogyan utazhatott a szökésben lévő Anis Amri a német fővárosból Franciaországba, majd onnan Olaszországba.

A 24 éves tunéziai férfit gyanúsítják azzal, hogy megölt tizenkét embert és sokakat megsebesített, amikor egy teherautóval egy karácsonyi vásárba hajtott a német fővárosban december 19-én.

Anis Amrit péntekre virradóra lőtték le egy rendőri ellenőrzés során Milánóban, miután négy napon át kutattak utána Európa-szerte.

A férfinél megtalálták a készpénzért vásárolt, Lyon-Chambéri-Milánó útvonalra szóló vonatjegyeket, de Bruno Le Roux francia belügyminiszter "a lehető legnagyobb óvatosságra" intett az útvonaláról szóló tájékoztatást illetően a nyomozás lezárásáig.

A francia Alpokban fekvő Chambéry vasútállomásán készült felvételeket jelenleg is elemzik.

A német hatóságok esetleges bűntársak után nyomoznak, Tunéziában pedig pénteken előállították a feltételezett gyilkos három hozzátartozóját, köztük az unokaöccsét. Ez utóbbi bevallotta, hogy a Telegram kódolt alkalmazás segítségével tartott kapcsolatot a nagybátyjával - közölte a tunéziai belügyminisztérium. A tárca szerint az unokaöccs Anis Amrival együtt tett hűségesküt a berlini merénylet elkövetését magára vállaló Iszlám Állam terrorcsoportnak.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018