eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Szijjártó: biztonságban vannak a külföldi befektetések Magyarországon

A külföldi tulajdonú cégek és befektetések teljes biztonságban vannak hazánkban, Magyarország nagyon befektetésbarát és nyitott ország - jelentette ki a londoni látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán a CNBC amerikai tévéadónak adott és élőben sugárzott interjújában.

Szijjártó Péter az egyik műsorvezető azon kérdésre válaszolt így, hogy szerinte a külföldi befektetőknek mit kellene gondolniuk a magyarországi környezetről, ha ő barátságos, diplomataarccal érkezett a velük Londonba megszervezett találkozóra, de közben a budapesti kormány egy ideje protekcionista gazdaságpolitikát folytat, intézkedései arra irányulnak, hogy kiszoruljon sok külföldi cég - főleg bankok - az országból.

A külügyminiszter kifejtette: ha azt nézzük, hogy mekkora a közvetlen befektetések aránya a bruttó hazai termékhez képest (GDP), ez Magyarországon a legmagasabb Közép-Európában. Ha azt nézzük, hogy mekkora az export aránya a GDP-hez képest, az majdnem száz százalék. "Amennyire tudom, a brit cégek nagyon elégedettek a magyarországi feltételekkel, és közülük több - például a British Telecom vagy a British Petroleum - beruházást tervez az országban. A Tesco és a Vodafone folyamatosan befektet, és stratégiai megállapodása van a magyar államnak a GlaxoSmithKline Beechammel" - jelentette ki Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×