eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Juncker: Brüsszel nem akarja legyűrni a nemzetállamokat

Brüsszelnek nem áll szándékában, hogy a nemzetállamokat maga alá gyűrje, de túl gyakran bomlik meg az egység a tagállamok között olyan területeken, ahol inkább közös erőfeszítésekre lenne szükség - figyelmeztetett az Európai Parlament plenáris ülésén elmondott évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban.

"Európa nem válik egységes állammá, nem is szabad, hogy egységes állammá váljon" - mondta Juncker, aki azt is leszögezte: "nem vagyunk nihilisták".

Felszólalásában úgy vélte, hogy a tagországok kormányai túl gyakran a kizárólagos nemzeti érdekeket részesítik előnyben, ez pedig megnyitja az utat a populizmus előtt, amely ellen fel kell lépni.

"A populizmus semmilyen problémát nem old meg. A populizmus problémákat okoz" - jelentette ki Jean-Claude Juncker.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×