INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

jog

2021.09.14. 13:35

Matteo Salvini nem foghatja perbe Guy Verhofstadtot

Az Európai Parlament nagy többséggel Guy Verhofstadt belga liberális képviselő mentelmi jogának fenntartása mellett szavazott, miután Matteo Salvini olasz politikus rágalmazás miatt eljárást kezdeményezett ellene egy olaszországi bíróságon – derült ki az uniós parlament plenáris ülésén ismertetett szavazási eredményekből.
2021.04.19. 18:27

Egyszerűbben juthatnak kártérítéshez az üdülési joggal csalók áldozatai

A GVH közérdekű keresettel érte el, hogy két, üdülési joggal kapcsolatos megtévesztések miatt elmarasztalt cég ügyfelei könnyebben és gyorsabban kaphassanak kártérítést. A bíróság döntése ugyanis egyszerűsített jogérvényesítésre nyújt lehetőséget a sérelmet szenvedett fogyasztók számára.
2021.03.12. 17:01

Nemzetközi jogász: megalapozott lehet a magyar és lengyel kereset

Magyarország és Lengyelország megtámadta az Európai Unió Bíróságán az uniós költségvetés védelmét szolgáló jogállamisági feltételrendszert – ezt a luxemburgi székhelyű uniós testület közölte. Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense szerint a kereslet megalapozott lehet.
2021.03.08. 06:15

Joe Biden újabb nagy horderejű témába vágta a fejszéjét

Rendeletet írt alá a szavazati jog gyakorlásának megkönnyítéséről vasárnap az amerikai elnök, a véres vasárnap néven elhíresült tragikus esemény 56. évfordulójának alkalmából tartott megemlékezések részeként. Múlt héten benyújtották a választási rendszert átalakító törvényjavaslatot, ami át is ment a képviselőházon. Ennek fényében a mostani elnöki rendelet még jelentőségteljesebb.
2021.01.27. 18:37

Pénzt kérő nőgyógyászt ítéltek a korábbinál súlyosabb büntetésre

A szabadságvesztés tartamát, felfüggesztésének próbaidejét és a pénzbüntetést tekintve is súlyosította a "hálapénzt" kérő budapesti nőgyógyász büntetését a Fővárosi Ítélőtábla szerdán, a bíróság a nőgyógyászt három évre eltiltotta az orvosi foglalkozás gyakorlásától - közölte a másodfokon eljáró hatóság a törvényszéki honlapon.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018