INFORÁDIÓ
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma

jog

2021.04.19. 18:27

Egyszerűbben juthatnak kártérítéshez az üdülési joggal csalók áldozatai

A GVH közérdekű keresettel érte el, hogy két, üdülési joggal kapcsolatos megtévesztések miatt elmarasztalt cég ügyfelei könnyebben és gyorsabban kaphassanak kártérítést. A bíróság döntése ugyanis egyszerűsített jogérvényesítésre nyújt lehetőséget a sérelmet szenvedett fogyasztók számára.
2021.03.12. 17:01

Nemzetközi jogász: megalapozott lehet a magyar és lengyel kereset

Magyarország és Lengyelország megtámadta az Európai Unió Bíróságán az uniós költségvetés védelmét szolgáló jogállamisági feltételrendszert – ezt a luxemburgi székhelyű uniós testület közölte. Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense szerint a kereslet megalapozott lehet.
2021.03.08. 06:15

Joe Biden újabb nagy horderejű témába vágta a fejszéjét

Rendeletet írt alá a szavazati jog gyakorlásának megkönnyítéséről vasárnap az amerikai elnök, a véres vasárnap néven elhíresült tragikus esemény 56. évfordulójának alkalmából tartott megemlékezések részeként. Múlt héten benyújtották a választási rendszert átalakító törvényjavaslatot, ami át is ment a képviselőházon. Ennek fényében a mostani elnöki rendelet még jelentőségteljesebb.
2021.01.27. 18:37

Pénzt kérő nőgyógyászt ítéltek a korábbinál súlyosabb büntetésre

A szabadságvesztés tartamát, felfüggesztésének próbaidejét és a pénzbüntetést tekintve is súlyosította a "hálapénzt" kérő budapesti nőgyógyász büntetését a Fővárosi Ítélőtábla szerdán, a bíróság a nőgyógyászt három évre eltiltotta az orvosi foglalkozás gyakorlásától - közölte a másodfokon eljáró hatóság a törvényszéki honlapon.
2020.12.17. 10:02

Újabb bűncselekmények gyanúja merült fel Simonka Györggyel kapcsolatban

A vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmény miatt zajlik ellene bűnügy a Központi Nyomozó Főügyészségen. Az ügyészség csütörtökön közölte, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.
2020.10.11. 11:45

138 JOGpontot állítottak fel

Már több mint 50 ezren kérték az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által finanszírozott, országszerte 138 JOGpontban elérhető ingyenes munkaügyi tanácsadást.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018