eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Merkel nem határolódik el

Frakcióvezető: Merkel nem határolódik el a Bundestag örmény határozatától.

Angela Merkel német kancellár nem határolódik el a Bundestagnak attól a határozatától, amely népirtásnak minősítette az örmények ellen száz éve elkövetett török erőszakcselekményeket - közölte pénteken Volker Kauder, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakcióvezetője a Der Spiegel című hírmagazin ezzel kapcsolatos értesülésére reagálva.

Kauder a frakció elnökségének berlini ülésén elmondta, hogy a kancellárral reggel folytatott beszélgetése során Merkel utalt arra, hogy maga is támogatta a határozatot, és kifejezetten hangsúlyozta, hogy fenntartja álláspontját.

A Der Spiegel online változata előzőleg azt írta, hogy a Berlin politikai gesztust készül tenni a török vezetésnek azzal, hogy elhatárolódik a szóban forgó határozattól, amelynek elfogadása óta Ankara nem teszi lehetővé a Bundestag képviselőinek az incirliki NATO-támaszponton állomásozó német katonák meglátogatását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×