INFORÁDIÓ
2021. november 29. hétfő
Taksony

bundestag

2021.10.26. 14:20

Megalakult az új Bundestag, de csak két dolog biztos

Németországban kedden megalakult az új Bundestag. Szerdán pedig a hivatalos koalíciós tárgyalások is elkezdődnek a Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a Szabad Demokrata Párt (FDP) között. Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intezétének igazgatója szerint azonban még mindig nem biztos, hogy végül ez a három párt alakíthat kormányt.
2021.09.07. 13:57

Angela Merkel elmondta utolsó beszédét

El kell hárítani a keletnémet állampárt utódszervezetével együttműködő kormány megalakulásának veszélyét Németországban a szeptember 26-ai szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson – hangsúlyozta a német kancellár kormányfői pályafutása utolsó tervezett parlamenti beszédében.
2021.09.04. 17:20

Vezetnek a szociáldemokraták Németországban

Egyre több közvélemény-kutató társaság adatai szerint lépett elő az első számú politikai erővé a szociáldemokraták pártja a szövetségi parlamenti választásra (Bundestag-) készülő Németországban, a fő vetélytárs kereszténydemokraták kampányuk átalakításával igyekeznek fordítani, az új irányvonalat pénteken mutatták be.
2021.06.02. 16:50

Fordulat a német szavazók pártpreferenciájában

Visszaesett a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő német ellenzéki Zöldek támogatottsága, a szerdával zárult két héten közölt közvélemény-kutatások többsége alapján ismét a Kereszténydemokrata Unió (CSU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége az első számú politikai erő Németországban.
2021.04.21. 19:15

Bevezetik a járványügyi vészfékrendszert Németországban

Megszavazta szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) a járványügyi védekezés szabályait országosan egységes rendszerbe szervező törvényt, amelynek révén megszigoríthatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésének lassítását szolgáló előírásokat. Időközben tüntettek a Bundestagnál.
2020.08.26. 12:46

Reformról döntöttek Németországban

A szövetségi parlamenti (Bundestag) létszám további növekedésének megakadályozását szolgáló választójogi reformról állapodtak meg a német kormánypártok vezetői a koalíciós egyeztető tanács szerda hajnalban véget ért ülésén.
2019.09.10. 12:27

A magyarokról beszéltek a német parlamentben

A németek soha nem felejtik el a magyarok 1989-ben tanúsított bátorságát, amellyel hozzájárultak Németország egységének helyreállításához - hangsúlyozta a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke Berlinben.
2018.06.15. 21:10

Elvettek egy jogot Németországban az oltalmazott menekültektől

Elfogadta pénteken a német szövetségi parlament (Bundestag) az oltalmazott státuszba kerülő menedékkérők családegyesítéséről szóló törvényt, amelynek értelmében az oltalmazottak elveszítik a jogukat a családegyesítéshez, és csupán lehetőségük lesz arra, hogy kérelmezzék legközelebbi rokonaik beengedését Németországba.
2017.09.27. 18:05

Wolfgang Schäuble lehet a német parlament következő elnöke

Az eddigi pénzügyminisztert jelöli a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöki tisztségére a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a kezdeményezést a liberális FDP is támogatja - jelentették be szerdán Berlinben.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018