eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Merkel: Nagy-Britannia távozása visszafordíthatatlan

Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból visszafordíthatatlan folyamat - mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban.

A politikus a ZDF országos köztelevízióban sugárzott interjúban hangsúlyozta, hogy Nagy-Britanniában a szavazók meghozták a döntést hazájuk uniós tagságának megszüntetéséről, így a következő lépés az lesz, hogy az ország az uniós alapszerződés 50. cikkelye alapján kezdeményezi a kiválást.

A német kancellár hangsúlyozta, hogy a kilépésről folytatandó tárgyalásokon szó sem lehet arról, hogy Nagy-Britannia "kimazsolázza" az uniós alapszabadságok közül a számára előnyös elemeket.

"A menekültek védelme az EU humanitárius felelőssége"

A menekültek védelme az Európai Unió humanitárius felelőssége - mondta Angela Merkel.

Az interjúban elmondta, hogy amikor tavaly dönteni kellett a menekülthullám kezeléséről, meg kellett fontolni, vajon "hagyjuk-e Görögországot egyedül a feladattal", vagy "bánjunk igen rosszul a menekültekkel, ahogy például Magyarországon tették", vagy pedig humanitárius okokból "védelmet nyújtunk az embereknek".

A védelem megadása mellett kellett dönteni, mert az EU hitelességére és értékeire tekintettel minden más reakció "teljességgel elfogadhatatlan lett volna" - mondta Angela Merkel.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×