eur:
395.28
usd:
371.62
bux:
66259.85
2024. április 16. kedd Csongor

"Mindkét pilótát holtan találtuk"

A lelőtt orosz vadászbombázó mindkét katapultáló pilótáját lelőtték még a levegőben szíriai türkmén fegyveresek - közölte kedden a felkelők parancsnokhelyettese. Egy török kormányzati tisztségviselő szerint azonban a lelőtt orosz gép két pilótája valószínűleg életben van.

"Mindkét pilótát holtan találtuk. A bajtársaink tüzet nyitottak a levegőbe, és a pilóták a levegőben haltak meg" - mondta Alpaslan Celik, egy szíriai türkmén brigád parancsnokhelyettese.

A fegyveres ezt a szíriai Jamadi faluhoz közel közölte újságírókkal, kezében pedig - saját állítása szerint - az egyik pilóta ejtőernyőjének egy darabját tartotta.

A szíriai határ közelében lelőtt orosz gép két pilótája valószínűleg életben van - közölte kedden egy török kormányzati tisztségviselő, aki szerint a török hatóságok azon fáradoznak, hogy a pilóták kiszabadulhassanak a szíriai felkelők fogságából.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:47
×
×
×
×