eur:
388.97
usd:
361.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Lamine Diack tiszteletbeli tagságát felfüggesztették

A korrupciós botrányba keveredett Lamine Diack tiszteletbeli tagságát felfüggesztette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

A Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF) 1999-től idén augusztusig irányító szenegáli sportvezetővel szemben a múlt héten kirobbant botránya miatt lépett fel a NOB. Diack ellen ugyanis a francia hatóságok korrupció és pénzmosás gyanújával folytatnak nyomozást a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) feljelentése nyomán.

A 82 éves Diack, illetve több más IAAF-funkcionárius - köztük fia, Papa Massata Diack - a gyanú szerint az oroszoktól 200 ezer eurót fogadott el azért, hogy orosz atléták doppingügyei ne kerüljenek nyilvánosságra. Így állítólag tudtak a Chicago Marathonon háromszor győztes - de augusztusban három év két hónapra eltiltott és győzelmeitől megfosztott - orosz Lilija Sobukova doppingvétségéről is, de eltitkolták azt, s ezzel megsértették a szervezet etikai kódexét.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×