eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kiadták a gyilkossággal gyanúsított diplomatákat Kínának

Fülöp-szigetek kiadta Kínának a két másik kínai diplomata megölésével és a főkonzul megsebesítésével gyanúsított kínai konzult és férjét - közölték a szigetország hatóságai szombaton.

Charles Jose, a Fülöp-szigeteki külügyminisztérium szóvivője közölte, a rendőrök átadták a házaspárt a kínai hatóságoknak, amelynek tagjai visszaszállították őket Kínába, Hsziamen városába.

A Fülöp-szigetek középső részén található Cebú kínai konzulátusának munkatársai ellen szerdán követtek el fegyveres támadást a város egyik népszerű éttermében. Szun San helyettes konzult a nyakán, Huj Li gazdasági attasét a fején érte halálos lövés. Szung Zsung-hua főkonzul túlélte a rajtaütést, őt lőtt sebbel kórházba vitték az Inquirer című helyi napilap beszámolója szerint.

Az étterem alkalmazottjai azt mondták, hogy a főkonzul születésnapját ünneplő kilencfős társaság tagjai között vita alakult ki, és ezt követte a lövöldözés.

A kínai hatóságok a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi konvencióra hivatkozva azonnal jelezték az érintettek diplomáciai védettségét és kiadatásukat kérték - mondta a Fülöp-szigeteki külügyminisztérium szóvivője.

A szigetország rendőrsége jelezte, hogy a diplomata házaspár közül a férjet vádolják a gyilkosságokkal.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×