eur:
394.77
usd:
365.84
bux:
65213.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Több tízezer Audi lehet érintett Ausztriában a dízel-botrányban

Mintegy 62 ezer Audi lehet érintett Ausztriában a Volkswagen (VW) autóipari csoport csalási botrányában.

Csaknem tízezer, Ausztriában közlekedő Audi típusú autóba kerülhetett olyan 1,6 literes EA189-es dízelmotor, amelyet az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége szerint manipuláltak, mintegy ötvenezer járműbe pedig a motortípus kétliteres verzióját szerelték - közölte az Audi egyik szóvivője osztrák APA hírügynökség érdeklődésére.

A VW a múlt héten elismerte, hogy világszerte mintegy 11 millió kocsija közlekedik, amelybe be van építve a csaló szoftver. Ezen járművek motorvezérlő programjába olyan szoftvert telepítettek, amelyek meghamisítják a károsanyag-kibocsátási tesztek eredményeit. Arról, hogy a 11 millió jármű közül pontosan hány autó található Ausztriában, nincsenek pontos adatok.

Világszerte 2,1 millió Audi gyártmányú gépkocsit láttak el a hamisított szoftverrel, közülük 1,42 millió Nyugat-Európában, 577 ezer Németországban és 13 ezer az Egyesült Államokban fut, a modellek közül az A1, A3, A4, A5, A6, a TT, a Q3 és a Q5 érintettek.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×