eur:
394.3
usd:
370.46
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nőtt a terrorveszély Svájcban

Nőtt a terrorveszély Svájcban Ueli Maurer svájci védelmi miniszter szerint

Az Európai Unióba érkező jelenlegi migrációs hullámmal olyan menekültek is bejöhetnek, akik közel állnak a dzsihádhoz. A menedékkérőket ezért fokozottabban kell ellenőrizni - mondta a tárcavezető a Basler Zeitung című svájci lap szombati számában megjelent interjúban.

"Mindazonáltal az ellenőrzések sohasem lesznek hibátlanok" - figyelmeztetett Maurer. A hírszerzési adatok összevetésének lehetőségei is nyilvánvalóan korlátozottak - jegyezte meg. És aki egyszer belépett a schengeni övezetbe, viszonylag szabadon mozoghat. "A menekülteknek az európai országokból Svájcba történő ellenőrizetlen beutazása valódi kockázatot rejt magában" - hangoztatta a konzervatív Svájci Néppárt (SVP) politikusa.

Az idők veszélyesebbé váltak - vonta meg a mérleget a miniszter. Nem zárható ki, hogy az események egy, a térségen túllépő háború felé eszkalálódnak. Az Iszlám Állam több mint terrorszervezet, egy állam jegyeit mutatja, miközben az eddigi határok szétesnek. Nagyon nagy a kiszámíthatatlanság - tette hozzá a svájci védelmi miniszter.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×