eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Felrobbant egy olajszállító tartálykocsi Dél-Szudánban

Legalább százan életüket vesztették és ötvenen súlyosan megsebesültek Dél-Szudánban, amikor felrobbant egy, az útról lecsúszott olajszállító teherautó - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

A baleset még szerdán történt a fővárostól, Jubától nyugatra fekvő Western Equatoria államban.

Az áldozatok magas számát az okozta, hogy az útról lecsúszott teherautó köré tömeg gyűlt, s az emberek megpróbálták megcsapolni a rakományt. A robbanást vélhetően az okozta, hogy valaki a tömegben cigarettára gyújtott.

Western Equatoria állam tájékoztatási minisztere közölte, hogy a súlyos sebesültek vélhetően nem fogják túlélni a balesetet, miután nem állnak rendelkezésre a súlyos égési sérülések kezeléséhez szükséges orvosi műszerek és létesítmények az világ legfiatalabb és egyik legszegényebb országában.

Dél-Szudánban fegyveres konfliktus dúl, az ország hatóságai azonban hangsúlyozták, hogy baleset történt, nem fegyveres támadásról van szó.

A kelet-afrikai térségben mindazonáltal történtek már hasonló esetek korábban, miután az olajszállító tartálykocsiknak általában hatalmas távolságokat kell megtenniük rendkívül rossz utakon, szegény közösségeken keresztülhaladva. Dél-Szudánban például alig vannak aszfaltozott utak.

A szomszédos Ugandában 2013-ban legalább 30 ember halt meg, amikor egy autópályán lerobbant teherautóból próbáltak meg üzemanyagot leszívni.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×