eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Huszonhét éve küldték el az első e-mailt Kínából

Huszonhét évvel ezelőtt küldték el az első e-mailt Kínából - számolt be az évfordulóról a Hszinhua hírügynökség vasárnap.

Az elektronikus levelet 1987. szeptember 14-én egy pekingi számítógépes laboratórium juttatta el sikeresen egy német egyetemnek. Az üzenet a következőképp hangzott: "A nagy falon át a világ minden sarkába el tudunk érni".

Az eltelt alig három évtized hatalmas fejlődést hozott Kínában is az internethasználat terén: jelenleg 632 millió a netezők száma, ami a világ legnépesebb internetes közösségét jelenti.

A Kínai Internet Társaság vasárnapi nyílt levelében hangsúlyozta, hogy a netet a politika, a gazdaság, a kultúra, az egészségügy és az oktatás területén is széles körben használják, és az élet minden területére nagy hatást gyakorol.

Az évforduló alkalmából a társaság felelősségteljes internetezésre szólította fel a felhasználókat, és közös munkára hívta fel őket a net egészséges fejlődése érdekében.

A világ első e-mailjének sikeres "kézbesítése" Ray Tomlinson amerikai programozó nevéhez fűződik: a szakember 1971 októberében két egymás mellett lévő számítógépet használt az elektronikus levél küldéséhez és fogadásához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×