eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kerry a Kijevvel való közvetlen tárgyalásokra sürgette Lavrovot

Az Ukrajnával folytatandó közvetlen tárgyalásokra sürgette Szergej Lavrov orosz külügyminisztert amerikai kollégája, John Kerry csütörtökön Rómában - közölte a washingtoni külügyi tárca.

A két külügyminiszter egy eredetileg Líbiával kapcsolatban összehívott nemzetközi konferencia alkalmával tárgyalt egymással Ukrajnáról.

Washington közlése szerint a mintegy negyvenperces megbeszélés során Kerry hangsúlyozta, az Egyesült Államok nagyon fontosnak tartja, hogy Moszkva közvetlen párbeszédet kezdjen Kijevvel. Kerry és Lavrov megvitatta, milyen feltételek mellett jöhetne létre egy ilyen egyeztetés.

Lavrov a találkozó után azt közölte: nem jött létre semmilyen megállapodás közötte és az amerikai diplomácia vezetője között. Moszkva számára a legfontosabb szempont a február 21-én, az azóta leváltott Viktor Janukovics ukrán elnök és az akkori ellenzék közötti megállapodások végrehajtása. Ezek közül is a legfontosabbak az alkotmány reformjáról, egy nemzeti egységkormány megalakításáról és az alkotmányreform után választások megszervezéséről szóló megállapodások - emelte ki az orosz miniszter.

Egy másik fontos szempont, hogy minden rendezési folyamatnak "valamennyi ukrán régió egyértelmű beleegyezésén kell alapulnia" - mondta Lavrov.

Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta azt is, hogy a nemzetközi megfigyelőknek sürgősen be kell jutniuk a Krím félszigetre, hogy képet alkothassanak a helyzetről.

A két külügyminiszter két napon belül már harmadszor egyeztetett egymással az ukrajnai válságról.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×