eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Kisiklott egy vonat, rengeteg vegyi anyag ömlött egy amerikai patakba

Az Egyesült Államokban mérgező anyagot szállító vasúti tartálykocsik zuhantak egy patakba, miután egy hídon kisiklott egy szerelvény.

A baleset a New Jersey állambeli Paulsborónál történt. A vízbe zuhant hat vasúti kocsi közül négyben a műanyaggyártásban használatos, mérgező és gyúlékony anyagot szállítottak. Legkevesebb egy tartálykocsi megrongálódott. 18 embert légúti panaszokkal kórházba vittek. New Jersey állam környezetvédelmi hivatala azt közölte, hogy több mint 80 tonna vegyi anyag ömlött ki.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×