eur:
394.78
usd:
372.02
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Egyre nő a trópusi vihar áldozatainak a száma a Fülöp-szigeteken

Trópusi vihar tombolt a Fülöp-szigetek déli részén szombatra virradó éjjel, és hirtelen áradást idézett elő, amely legkevesebb 440 ember halálát okozta, illetve sokan eltűntek - közölték a manilai hatóságok és a helyi segélyszervezetek képviselői a legfrissebb adatokat ismertetve.

A Mindanao szigetén lévő Cagayan de Oro város katasztrófamentőinek parancsnoka elmondta, hogy csak ezen a településen 95 holttestre bukkantak a vihar után. A sziget más részein 48 további holttest került elő, a többségük Iligan városában. Az országos katasztrófavédelem parancsnoka szerint az áldozatok száma végül bizonyosan több lesz, mint ahányról most tudnak. A Mindanao szigetén átvonuló trópusi vihar neve: Washi.

Iligan polgármestere a GMA televíziónak elmondta, hogy a hatalmas és hirtelenszerű áradás az embereket álmukban érte. A tévé-állomás képsorai azt mutatták, amint egy család kétségbeesetten menekül vízzel elöntött otthonából az ablakon keresztül, és a mentőalakulatok erejüket megfeszítve igyekeznek a túlélőket biztonságos helyre menekíteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×