eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gallup: Gingrich 37, Romney 22 százalékon áll

Newt Gingrich volt képviselőházi elnök támogatottsága 37 százalékon áll a regisztrált republikánus szavazók körében, amivel messze megelőzte fő riválisát, a 22 százalékon álló Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót - közölte kedden a Gallup közvélemény-kutató intézet.

A Gallup szerint az összes többi elnökaspiráns támogatottsága egy számjegyű. A közvélemény-kutató intézet a kevesebb mint egy hónap múlva kezdődő, s államonként megrendezendő jelöltválasztó gyűlések és előválasztásokat megelőző célegyenesben - ötnapos átlagot - már naponta beszámol a jelöltek támogatottságáról.

A The Washington Post és az ABC News televízió ugyancsak kedden közzétett közös felmérése szerint Gingrich magabiztosan vezet azon republikánusok között is, akik az országban elsőként, január 3-án az iowai jelöltállító gyűléseken dönthetnek arról, hogy ki legyen Barack Obama elnök kihívója: a volt házelnök ott 33 százalékos táborral rendelkezik, Romney és Ron Paul texasi képviselő pedig egyaránt a szavazatok 18 százalékára számíthat.

A jelek szerint a tisztázatlan nőügyekbe keveredett Herman Cain visszalépése az elsősorban a párt konzervatív köreiben, így a Tea Party mozgalomban és a déli férfii szavazók körében népszerűvé vált Gingrich malmára hajtotta a vizet, akinek népszerűsége augusztusban még csak 4 százalékos volt. A Gallup eddig a jelenlegi republikánus mezőny egyetlen tagjánál sem mutatott ki 37 százalékos támogatottságot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×