eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ételmérgezés miatt kórházba került a thai miniszterelnök

Ételmérgezés gyanújával kórházba került kedden Thaiföld miniszterelnöke.

Jinglak Sinavatra hetek óta küzd az elmúlt ötven év legsúlyosabb árvizei miatt kialakult válsággal. A betegség miatt helyettesét kérte meg a kormány keddi ülésének levezetésére - közölte a kormányszóvivő kedden.

Thaiföldön július eleje óta pusztítanak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb árvizei. Milliók kerültek bajba, különösen az ország északi és középső részén, és már meghaladta a hatszázat is a halálos áldozatok száma.

A szokásosnál kiadósabb monszunesőzések miatt keletkeztek hatalmas kiterjedésű áradások, és az irdatlan mennyiségű víz dél felé hömpölyögve számos várost elöntött. Az utóbbi napokban helyenként jobbra fordult a helyzet, és ezekben a körzetekben megkezdődhetett az árvíz következményeinek felszámolása.

A 44 éves Jinglak Sinavatra újonc a politikában, a július 3-i választások eredményeként került augusztusban a miniszterelnöki székbe. Nagyon kemény bírálatokat kapott az árvizek miatt kialakult helyzet kezelése miatt. Időnként olyan benyomást keltett, hogy az események mögött kullog, nem bírja idegekkel a feszültséget, többször is könnyes szemekkel állt a nyilvánosság elé.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×