eur:
386.39
usd:
358.1
bux:
69051.13
2024. május 14. kedd Bonifác

Arab tankhajót zsákmányoltak a kalózok

Arab tankhajót kerítettek hatalmukba kalózok az Ádeni-öbölben hétfőn az Eunavfor, az uniónak kalózkodás elleni küzdelemre felállított haditengerészeti erejének közlése szerint.

A tengeri rablók két naszádon érkezve lőfegyverekkel és rakétagránátokkal lőtték az Egyesült Arab Emírségek zászlaja alatt hajózó Zirku tankert, majd elfoglalták a vízi járművet. A Zirkunak 29 fős legénysége van, sorsukról egyelőre nincs információ.

Nem ismeretes még az sem, hogy mennyi olajat szállított a Szudánból Szingapúrba tartó tankhajó. A szomáliai kalózok által legutóbb eltérített tartályhajóban 150 millió dollár értékű szénhidrogén volt.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Biden megsorozza Kínát, dermesztő gazdasági csapást hajt végre Washington

Biden megsorozza Kínát, dermesztő gazdasági csapást hajt végre Washington

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy a Kínából importált termékek széles körénél emelik meg a vámokat, többek között a félvezetőkre, akkumulátorokra, napelemekre, kritikus ásványi anyagokra, kikötői darukra, orvosi termékekre, acélra, alumíniumra és elektromos járművekre vetnek ki magasabb kereskedelmi terheket. A változtatások mintegy 18 milliárd dollár értékű importot érintenek, ami Biden legátfogóbb frissítése az elődje, Donald Trump korábbi elnök által először bevezetett kínai büntetővámoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×