eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Zöld miniszterelnök Baden-Württembergben?

A szövetségi köztársaság történetében először "zöld" miniszterelnöke lehet egy németországi tartománynak a vasárnap tartott helyi parlamenti választások eredményeként.

Az első előrejelzések megerősítették, hogy Baden-Württemberg tartományban - amely évtizedek óta a konzervatívok fellegvárának számított - a környezetvédő Zöldek nyerték a választásokat, a szavazatok 24,9 százalékát szerezve meg. Ily módon bizonyossá vált, hogy megbukott a jelenlegi konzervatív-liberális tartományi koalíció, és helyére minden bizonnyal a Zöldek és a szociáldemokraták koalíciója lép.

Noha a környezetvédők hivatalosan még nem jelentették be igényüket a miniszterelnöki székre, az eredmények alapján baden-württembergi pártszervezetük vezetője, Winfried Kretschmann Németország történetének első környezetvédő tartományi miniszterelnöke lehet.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×