eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Száz fölött a Dél-Kínában pusztító viharok áldozatainak száma

Már 115 halottja van a folyamatos esőzéseknek, a jégesőnek, a viharos erejű szélnek Dél-Kínában, 21 embert eltűntként tartanak nyilván - közölte a polgárügyi minisztérium jelentése alapján a kínai média.

A déli országrészben május eleje óta tartó viharos esőzések következtében folyók léptek ki a medrükből, és árasztottak el lakott településeket súlyos károkat okozva.

A legfrissebb adatok szerint eddig 78 ezer ház dőlt romba, több mint 122 ezer hektár szántóföld termése veszett kárba. Az anyagi veszteség meghaladja a 2 milliárd dollárt. Tizenkét tartomány 241 városából és megyéjéből 685 ezer embert telepítettek ki; Hunan déli részén 65 ezer gyereknek függesztették fel a tanítást.

Az ítéletidő következtében a legtöbb helyen az áradások mellett sár- és kősziklafolyamok alakultak ki, több gát megrepedt, ami veszélyezteti a víztározókat. Súlyos károkat szenvedtek autóutak, hidak, elektromos és távközlési vezetékek is.

A három legsúlyosabban érintett tartomány - Csianghszi, Hunan és Kanton - kormányzatát a polgárügyi és a pénzügyi tárca 172 millió jüan, vagyis több mint 25 millió dollár értékű segéllyel támogatja. Ennek elsődleges rendeltetése a lakosság evakuálásával járó költségek fedezése és az épületek helyreállítása.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×