eur:
396.93
usd:
354.79
bux:
74179.27
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Ostromállapotok Jamaica fővárosában

Rendkívüli állapotot rendeltek el a jamaicai főváros két kerületében, miután egy körözött drogbáró hívei megtámadtak több rendőrőrsöt. A hatóságok felszólították a nőket és a gyerekeket, hogy hagyják el az érintett területet.

Autóroncsokkal és szögesdróttal barikádozta el magát Kingston egyik szegénynegyedében a kokaincsempészettel és fegyverkereskedelemmel vádolt Christopher "Dudus" Coke.

Támogatói tüzet nyitottak és gyújtópalackokat dobáltak két rendőrőrsre, egy harmadikat pedig felgyújtottak. A rendőrség szerint összehangolt támadásokról van szó. Az utcai harcokban eddig két ember, egy rendőr és egy polgári személy sebesült meg.

Az Egyesült Államok Coke kiadatását követeli, és a jamaicai kormány a últ héten jelentette be, hogy teljesíti Washington kérését. Ez a döntés okozott feszültséget a karibi országban.

A hírhedt drogbáró - hogy elkerülje a kiadatást - néhány napja bevette magát az egyik városnegyedbe, ahol több bűnbanda tagjainak védelmét élvezi.

"Dudus" Coke a vádak szerint Jamaica legnagyobb drogbandáját, a Shower Posse nevű csoportot irányítja. A banda több száz embert gyilkolt meg az 1980-as évek kokainháborúiban.

A rendkívüli állapot elrendeléséről Bruce Golding miniszterelnök döntött. Az intézkedés egy hónapig marad érvényben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre
Parlament

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 14:26
×
×
×
×