eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orosz szilveszteri mérleg: 600 tűzeset, 67 halott

Az év utolsó napján és szilveszter éjjelén közel 600 tűzesetben 67 ember vesztette életét Oroszországban - jelentette be a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tűzoltók 77 személyt mentettek ki a lángok közül. Egyébként hivatalos közlés szerint az óév utolsó, illetve az újév első napján elhunyt a permi Sánta Ló szórakozóhelyen december elején pusztító tűzvész további két sérültje, s ezzel a halálos áldozatok száma szombatra itt 154-re emelkedett.

A permi katasztrófa nyomán elrendelt ellenőrzések során csak Moszkvában mintegy 1500 szórakozóhelyet vizsgáltak meg, és 320 működését akarta bírósági döntéssel felfüggeszteni az állami tűzvédelmi felügyelet, a legtöbb azonban már felszámolta a tűzvédelmi hiányosságokat, és újra megnyitott.

A vizsgálatok arra utalnak, hogy a permi tűzvészt egy petárda váltotta ki, ezért az ilyenek árusítását is ellenőrizték. S bár jelentős hiányosságokat nem találtak, országosan közel 3 millió pirotechnikai eszközt foglaltak le, s a fővárosban a forgalom az előző évihez képest mintegy 40 százalékkal csökkent.

Ez azonban szilveszter éjjelén egyáltalán nem látszott: a Vörös téren lévő, sok kupolás Vaszilij Blazsennij templomnál látható "állami" tűzijáték mellett számtalan nagyarányú magántűzijáték világította be Moszkva felett az eget éjfél után.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×