eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lázadók nyomultak be Csádba

Csádi lázadók "több száz járművel" behatoltak az afrikai ország keleti részébe Szudánból, eddig még nem történt összecsapás a kormányerőkkel - közölték a felek kedden.

A lázadók, akik még hétfőn hatoltak be Csádba, kedden Goz Beidától száz kilométerre jutottak el. Több száz járművel nyomulnak előre - közölte Mahamat Hissene csádi kormányszóvivő. A szudáni határtól száz kilométerre nyugatra és Abéchétől kétszáz kilométerre délre fekvő Goz Beidában van a nyugat-szudáni dárfúri konfliktus elől elmenekültek tábora.

Az ENSZ csádi missziója növelte a járőrök számát Goz Beida körül, és biztonsági okokból korlátozta az utazásokat. A kartúmi hírszerzéshez közel álló Szudáni Média Központ úgy tudja, hogy véres összecsapások voltak hétfőn a n,djamenai hadsereg és lázadók között.

Mahamat Hissene a rádióban a szudáni kormányt vádolta meg azzal, hogy "több fegyveres hadoszlopot" indított Csádba, amit Oszman al-Agbas, a szudáni hadsereg szóvivője tagadott.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×