eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rabszállítás Franciaországban: 436-ra 900 rendőr

Több mint kilencszáz rendőr, csendőr, fegyőr, a különleges osztag tagjai, valamint csendőrségi helikopterek felügyelete mellett zajlik vasárnap 436 fogvatartott átszállítása egy új, fodrászattal is büszkélkedő börtönbe a franciaországi Lyonban.

A francia büntetés-végrehajtás szerint Európában még soha nem volt példa ekkora rabszállító akcióra.

A XIX. században épült, szanálásra ítélt belvárosi fegyházakból hajnali 4-kor indult meg az elítéltek átszállítása a lezárt útvonalon egy elővárosban épült új börtönbe.

Kora délutánra a rabok fele incidens nélkül megérkezett új cellájába.

"Megvan a szökés, illetve a lázadás kockázata azon rabok között, akik nem kívánnak az új helyre átköltözni. De eddig minden rendben zajlott, a fogvatartottak nyugodtak. Az akciót valószínűleg tökéletesen végre tudjunk hajtani" - jelentette ki Denis Perrin, a Rhone-Alpes-Auvergne régió büntetés-végrehajtási intézeteinek vezetője.

A rabszállító furgonokból és autóbuszokból álló konvoj egyszerre átlagosan 16 rabot szállít át az új börtönbe. A külön felügyelet alatt álló elítélteket viszont hatos csoportokban viszik át.

A Lyon belvárosában lévő Saint-Paul és Saint-Joseph fegyházak Franciaország legrégibb és legrosszabb állapotú, túlzsúfolt börtönei közé tartoznak: a 360 helyen 2008 februárjában kilencszáz elítéltet tartottak fogva.

A tíz hektáron, Corbas-ban épült 690 férőhelyes, 34 ezer négyzetméteres új börtönben ezzel szemben hűtőszekrénnyel és televízióval felszerelt egyszemélyes, fürdőszobás cellák várják a rabokat. Az intézményben konditerem, sporttelep és fodrászat is az elítéltek rendelkezésére áll. Talán ezért sem szökött el senki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×