eur:
388.57
usd:
361.8
bux:
69027.54
2024. május 9. csütörtök Gergely

"Pénzügyi kalandba az adófizetők pénzéből nem bocsátkozunk"

A német kormány feltételeket szab a bajokkal küszködő Opel cég Fiat általi átvételéhez. Sergio Marchionne, a Fiat vezetője hétfőn tárgyal majd Karl-Theodor zu Guttenberg német gazdasági miniszterrel és Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel ezekről a feltételekről.

Mint azt a miniszter a Bild am Sonntag című lapnak elmondta, az Opel iránt érdeklődőknek hosszú távú stratégiát kell vázolniuk az Opel európai gyártótelepeinek tartós működtetéséről. Pénzügyi kalandba az adófizetők pénzéből nem bocsátkozunk - tette hozzá.

Az Opelben való német állami részvétel lehetőségét elképzelhetetlennek tartja, az állam legfeljebb csak időben korlátozottan hitelgaranciával állhat a vállalat rendelkezésére - jegyezte meg Guttenberg.

A Wirtschaftswoche című lap úgy tudja, hogy Marchionne már megtette a rüsselsheimi Opel cégnek az ajánlatot, amely kevesebb mint 1 milliárd euróról szól. Ezt az összeget az Opel anyavállalata, a General Motors kevesli. Az Opel sürgősen befektetőt keres, hogy le tudjon válni a csődhelyzetbe került anyacégétől.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×