eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Berlusconi: a fedél nélkül maradtak fogják fel helyzetüket hétvégi sátorozásként

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt tanácsolta szerdán az ország középső részét megrázó földrengés fedél nélkül maradt áldozatainak, hogy helyzetüket próbálják meg hétvégi kempingezésként felfogni. Már 250 halottja van a természeti katasztrófának, tizenegy áldozatot még nem sikerült azonosítani - jelentette szerda reggel az ANSA olasz hírügynökség a polgári védelemre hivatkozva.

A Richter-skála szerint 5,8-es erősségű, hétfő hajnali földmozgásban a legutóbbi adatok szerint 17 ezer ember vált hajléktalanná. Többségük a rengés epicentrumához közeli L'Aquila város peremén emelt sátortáborokban talált átmeneti szállást, több százan pedig autójukban töltötték a természeti csapás utáni harmadik éjszakát is.

"Tulajdonképpen nem szenvednek hiányt semmiben, van számukra orvosi ellátás, kapnak meleg ételt, és a szállásuk ugyan átmeneti, de éppen ezért a legjobb az lenne, ha hétvégi sátorozásként fognák fel azt" - mondta Berlusconi a német n-tv hírtelevízió jelentése szerint.

Az olasz kormányfő szerdán ismét a katasztrófa sújtotta övezetben lesz. Előző nap úgy nyilatkozott, hogy a mentést "48 órán belül" befejezik, mert biztosak abban, hogy már nincsenek emberek a romok alatt.

Az elmúlt két napban 150 embert mentettek ki élve a romok alól. A legutóbbi túlélőt, egy 20 éves diáklányt 42 órával az első földlökések után, kedd este emelték ki egy összeomlott épület törmelékei alól L'Aquila belvárosában.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×