eur:
389.49
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarország három amerikai harcjárművet rendelt

A magyar Honvédelmi Minisztérium három darab Cougar (Puma) típusú járművet rendelt az amerikai Force Protection Inc. vállalattól - jelentette be a cég kedden.

A Force Protection honlapján közölt információ szerint a szerződés 1,3 millió dollár (260,5 millió forint) értékű; a járműveket júniusig kell leszállítani.

"Rendkívüli örülünk, hogy a magyar Honvédelmi Minisztérium részére harcokban bizonyított Cougart szállíthatunk" - mondta Michael Moody vezérigazgató. Az ügylet kapcsán kifejtette: a Cougar világhírű arról, hogy magas fokú túlélést biztosít a benne utazó személyzetnek.

A Force Protection Inc. - mint honlapján olvasható - az egyik vezető amerikai vállalat, amelyik bombabiztos kerekes járművek tervezésével, fejlesztésével foglalkozik. Ezeket a járműveket az amerikai hadsereg és szövetségesei jelenleg is használják a harci övezetekben, egyebek között Irakban.

A Force Protection a 7-12 tonnás, négy- vagy hatkerekű Cougar járműnek két típusát - Buffalo és Cheetah - gyártja. Ezeket felderítési és városi harci műveletekre fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy megvédje a személyzetet: a jármű golyóálló, aknabiztos, és ellenáll a házi készítésű pokolgépeknek.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×