eur:
389.5
usd:
363.46
bux:
68131.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Családi viszály vezetett a németországi vérontáshoz

Újabb vérontás történt kedden délelőtt Németországban. Rendőrségi közlés szerint a két halálos áldozattal járó bírósági lövöldözés hátterében egy családi viszály állt.

A bajorországi Landshut város tartományi bíróságán egy férfi váratlanul lövöldözni kezdett az épület egyik folyosóján. A hatóságok szerint előbb egy nőt terített le, majd önmagával is végzett. A leadott lövésektől ketten megsebesültek, több személyt pedig sokkos állapotban szállítottak kórházba.

Az első vizsgálatok után a rendőrség arra gyanakszik, hogy családon belüli "leszámolás" történt. A tettes egy örökösödési per tárgyalásán vett részt, a közönség soraiban foglalt helyet. A per szünetében, a folyosón saját sógornőjét lőtte agyon, majd önmagával végzett.
A család - mint a rendőrség közölte - hosszabb ideje áll örökösödési vitában, s az elmúlt hónapokban emiatt már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal. A ház miatt hét testvér - köztük a tettes - pereskedett egymással.

Az alsó-bajorországi város központjában lévő bírósági épületet a hatóságok hermetikusan körülzárták, a bíróságot evakuálták. Szemtanúk szerint a rendőrség villámgyorsan érkezett a helyszínre.

A lövöldözés nem sokkal 10 óra után történt, az elkövető egy hatvanéves férfi. A tettes - akinek személyazonosságát nem közölték - fegyvertartási engedéllyel rendelkezett.

Németországot a közelmúltban rázta meg egy ámokfutó vérengzése. A baden-württembergi Winnendenben egy volt középiskolás diák agyonlőtte több korábbi diáktársát, illetve tanárát, s menekülés közben további személyekkel, majd önmagával is végzett. A március 11-i vérontás - a tettessel együtt - összesen 16 halálos áldozatot követelt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×