eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Legyőzte Obamát egy konzervatív sztárrádiós

Rush Limbaugh amerikai konzervatív rádiós műsorvezető győzelmet aratott a demokraták felett, a Fehér Ház példátlan támadását hárítva több liberális város éterében is a leghallgatottabb rádióssá vált - írta a The Washington Times kedden.

A jobboldali napilap szerkesztőségi cikke szerint a demokraták összehangolt támadást indítottak, hogy az Obama politikáját élesen bíráló Limbaugh-t az új konzervatív mumusnak állítsák be. A 90-es években hasonló össztűz zúdult Newt Gingrichre, a washingtoni képviselőház akkori republikánus elnökére.

Miután Obama három nappal beiktatása után republikánus vezetőkkel találkozva finom támadta a népszerű konzervatív rádiós sztárt, liberális kommentátorok, bloggerek, televíziós személyiségek keltek ki Limbaugh ellen.

Limbaugh - akinek napi 3 órában sugárzott beszélgetős műsorát 600 rádióállomás veszi át, egyes becslések szerint hallgatóinak száma eléri a 20 milliót - legutóbb kijelentette: "ha Obama megbukik, Amerika megmenekül", az elnök kudarca jelentheti az amerikaiak számára az egyetlen reményt.

Az engesztelhetetlenül konzervatív kommentátor ellen a Demokrata Párt felső vezetése, sőt a Fehér Ház is támadást indított. A Demokrata Párt országos bizottsága on-line petíciót fogalmazott meg és országos plakátháborút kezdett ellene. Rahm Emanuel, Obama kabinetfőnöke egy tv-interjúban a Republikánus Párt hangjának nevezte Limbaugh-t. Robert Gibbs elnöki szóvivő több ízben beszélt félreérthetetlen hangnemben róla; egyszer úgy fogalmazott, hogy Dick Cheney volt alelnök a második legnépszerűbb tagja a republikánus cselszövésnek Limbaugh után.

A Politico portál korábbi jelentése szerint a demokraták úgy képzelték, hogy aranyra leltek Limbaugh személyében, akinek vitriolos támadásait összeköthetik a Republikánus Párttal. Limbaugh azonban állta a sarat, sőt ellentámadásba lendült: arról beszélt cinikusan, hogy Obama, a "nagy egyesítő" meg akarja őt bélyegezni. Rádiós párbajra is kihívta az elnököt.

A The Washington Times szerint a Limbaugh elleni demokrata akció teljes kudarcot vallott, a rádiós műsorvezetőt már mindenki másnál többen hallgatják a liberális New York, Los Angeles és Chicago körzetében. Õ vezeti a rádiós népszerűségi rangsort Houstonban és Detroitban, és előretört a liberális erők bástyájának számító San Francisco és Washington D.C. térségében. Pedig személyét 1992-ben, a demokrata párti Bill Clinton elnökké választása után is politikailag halottnak nyilvánította a liberális média.

Az újság szerint a baloldal időközben rájött, hogy a Limbaugh elleni támadás célt tévesztett. Earl Ofari Hutchinson, a liberális The Huffington Post portál kommentátora úgy fogalmazott, ideje felemelni a fehér zászlót a Limbaugh-háborúban. Gibbs elnöki szóvivő beismerte, hogy a rádiós sztár gyötrésével ellenkező hatást értek el.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×