eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Obama: "Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz"

Kölcsönös tiszteleten alapuló, új partneri viszonyt helyezett kilátásba a muszlim világ és az Egyesült Államok között Barack Obama. Az új amerikai elnök első televíziós interjúját egy arab nyelvű tévécsatornának, az al-Arabíja hírtelevíziónak adta.

Az új amerikai elnök első hivatalos televízió interjúját egy arab csatornának, az al-Arabíja hírtelevíziónak adta. Barack Obama úgy fogalmazott: meg kell hallgatni a feleket, ahelyett, hogy az Egyesült Államok eddigi gyakorlatát követve elkezdene utasításokat osztogatni.

Az elnökkel annak apropóján rögzítették az interjút, hogy közel-keleti különmegbízottja, George Mitchell körútra utazott a térségbe. Obama hangsúlyozta, hogy az amerikaiak nem ellenségei a muszlimoknak.

Barack Obama a hétfőn rögzített beszélgetésben elmondta: fontosnak tartja, hogy azonnal foglalkozzon a közel-keleti kérdésekkel, ezért küldte máris a térségbe különmegbízottját, akinek javasolta: azzal kezdje, hogy meghallgatja az álláspontokat.

Az elnök a gázai helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Nem mondhatjuk meg sem az izraelieknek, sem a palesztinoknak, mi a legjobb nekik...Azonban hiszem, hogy mindkét fél megérti majd, hogy az út, amin járnak, nem egy jobb, biztonságosabb élet felé vezet. Ehelyett vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz."

Hozzátette: "Izraelben is vannak, akik felismerik a békekötés fontosságát. Õk hajlandóak lesznek áldozatokat hozni a kellő időben, akkor, ha a másik oldalon is komoly szándék lesz az együttműködésre."

A múlt kedden beiktatott új elnök arra kérte a muszlimokat, hogy cselekedetei alapján ítéljék meg őt, utalva arra, hogy egyik első intézkedése volt a guantánamói fogolytábor bezárásának elrendelése, s hamarosan elkezdi teljesíteni az Irakban szolgáló amerikai katonák hazahívására vonatkozó választási ígéretét is.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×