eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A japán kormány 8,5 milliárd euróval segít

A japán kormány mintegy 1000 milliárd jent (8,5 milliárd euró) elérő pénzügyi támogatással segíti ki a válság által sújtott vállalatokat. Az állami tulajdonban lévő bankok a jövőben részesedést szerezhetnek a megtámogatott cégekben - jelentette be kedden a japán kormány.

A tőkeinjekció révén elsősorban a kis-és a közepes méretű cégeken akarnak segíteni, megakadályozva a fenyegető csőd-és létszámleépítési hullámot. A kis-és a közepes méretű vállalatok foglalkoztatják a japán munkavállalók 70 százalékát. E vállalati körben decemberben a csődök száma az egy évvel korábbihoz képest egynegyedével nőtt.

Az elképzelés szerint az állami Japan Finance Corporation és mások a kidolgozás alatt álló terv értelmében átvállalhatják a cégek veszteségeinek 80 százalékát. A cégeknek négy évre szóló megújulási tervet kell ennek fejében kidolgozniuk - ismertette az elképzeléseket a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium (MITI).

A japán parlament decemberben már elfogadott egy 2000 milliárd jenes, a bankszektor támogatását célzó tervet.

A támogatási program bejelentése a tokiói tőzsde Nikkei indexének közel 5 százalékos növekedésével járt.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×