eur:
389.62
usd:
364.87
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Huszonöt napig hánykolódtak az óceánon

Csodával határos módon élték túl a hajtótörést - mondta két burmai halász, aki 25 napon át sodródott a tengeren egy hűtőládában. A két fiatalt az ausztrál parti őrség találta meg.

Több mint három hete imádkozott a két halász azért, hogy megtalálják. Hajójuk karácsony előtt süllyedt el a Csendes-óceánon, 18 thai és burmai társa nem élte túl a katasztrófát.

Õk ketten azért menekültek meg, mert bemásztak egy műanyag hűtőládába, ahol általában a halat tárolták. Ebben az alkalmi mentőcsónakban lebegtek úgy, hogy esővizet ittak és halmaradékot ettek több mint három héten át - mondják.

Tudósítók megjegyzik: megmenekülésük azért is a csodával határos, mert az elmúlt hetekben ciklonok és monszunesők söpörtek át az Indonézia és Ausztrália közötti tengerszakaszon. Viszont ezzel magyarázható az is, hogy miért volt ivóvizük.

A 22 és 24 éves halászt néhány napja fedezték fel az ausztrál partoktól 60 mérföldnyire, amint egy irodai asztalnál alig nagyobb piros műanyag ládában hánykolódtak. A járőrgépből készített fotón azt látni, hogy vadul integetnek.

Azt követően, hogy kimentették őket, mindketten közel két liter vizet ittak. A mentőcsapatnak elmondták azt is: elhaladtak mellettük hajók, de senki sem vette fel őket. Az egészségügyi vizsgálat után az ausztrál orvosok úgy döntöttek, hogy nem kell kórházban maradniuk.

A rendőrség és a bevándorlási hatóságok, azonban meg akarnak bizonyosodni arról, hogy valóban igaz-e az első hallásra hihetetlen történet. Az ország hajózási hatóságai szerint viszont nincs ok arra, hogy kételkedjenek bennünk. 2006-ban, szintén az ausztrál partoknál mentettek ki három férfit, akik 22 napon át sodródtak a tengeren egy gumicsónakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×