eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kisebb lesz a német csomag

A német kormány második gazdaságösztönző csomagja kisebb lesz a vártnál: csak 25 milliárd euró, és nem pedig 40 milliárd euró - írták szerdán német lapok kormánykörökből szerzett értesülésekre hivatkozva.

Kedden a kancellária illetékesei értekezletet tartottak a 16 szövetségi tartomány képviselőivel, és ott állapodtak meg a 25 milliárd euróban - írta a Sueddeutsche Zeitung és a Frankfurter Rundschau. Angela Merkel kancellár csak annyit mondott, hogy a koalíciós partnerek január elején tárgyalnak esetleges további intézkedésekről, de a kormányszóvivő hozzátette, hogy az első megbeszélésektől még nem szabad döntést várni.

Korábban a Der Spiegel hetilap azt írta, hogy az új gazdaságösztönző program értéke 40 milliárd euró körül lesz.

A német kormány korábban már elhatározott egy 31 milliárd eurós intézkedéssorozatot.

A szerdai lapjelentések szerint az új programból csökkenthetik a társadalombiztosítási hozzájárulásokat, egyes adókat, infrastrukturális beruházásokra költhetnek belőle, és támogatás lehetséges az állampolgárok számára a régi autó lecseréléséhez.

Hírügynökségek emlékeztetnek Merkel kancellár korábbi nyilatkozataira: többször elismételte, hogy a jövő szeptemberi választások előtt nem tart lehetségesnek adócsökkentést.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×