eur:
388.5
usd:
360.56
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rakétával támadnak a Mikulások - képekkel

A karácsony a külföldi missziót teljesítő katonák számára mindig különleges ünnepet jelent - nincs ez másként az Afganisztánban szolgáló brit haderőnél sem. Az egyik pillanatban még karácsonyi zsoltárokat énekelnek, a másikban pedig már harcolniuk kell.

Szokatlanul alakult idén az afganisztáni brit haderő egyik egységének karácsonya. A dél- afganisztáni Helmand tartományban állomásozó katonák éppen a karácsonyi ünnepségen vettek részt, amikor a tálibok megtámadták őket.

A katonák az ünnepséget hátrahagyva, mikulássapkában indultak visszaverni a támadást. A háromnegyed órás csata után - amelyben egy brit katona sem sérült meg - visszatértek a karácsonyfához, és folytatták az ünneplést.

Ahogy az a 28 éves Euan Goodman százados fényképein is látszik, a katonák nem ismernek lehetetlent, ha kell, mikulássapkában vagy plüss karácsonyfával a fejükön harcolnak.

Az Afganisztánban állomásozó 8000 brit katona még a legzordabb körülmények között is megkapja a hagyományos angol karácsonyi menüt: pulykasültet, húsos hasét, pudingot és rumos teát, ráadásul idén különleges karácsonyi ajándékként mindegyikőjük díjmentesen telefonálhat haza szeretteinek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×