eur:
388.54
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az alkohol lehet a kihalás szélén álló törzs végzete

Alig százan élnek már csak Indiában, egy kis szigeten az ong törzsből, most pedig még újabb csapás érte őket: nyolc ember halt meg, miután mérgező folyadékot ittak. Másik tizenöt ember még kórházban van.

Mérgezett italtól halt meg egy összesen száztagú, vadászó indiai törzs nyolc tagja. Másik 15 ongot kórházban tartanak megfigyelés alatt.

Az ongok egy műanyag kanna tartalmát gondolták alkoholnak, amelyet az óceán sodort a sziget partjára. A ügyben már megindult a vizsgálat.

A trópusi Andaman sziget másik négy, az eltűnés szélén álló törzsnek is otthont ad: a nagy andamánoknak, a jaraváknak, a szentinelézeknek és a sompeneknek. Mindegyikük törzsnek kevesebb, mint 350 tagja van.

Az ongok halászó-vadászó életmódot folytattak, míg a helyi közigazgatás el nem kezdett gondoskodni az ellátásukról, a Survival International jogvédő csoportnak köszönhetően.

"Ez az ongok balsorsa. Ha mégvalaki meghal, veszélybe kerülhet a törzs puszta léte is" - mondja a szervezet igazgatója, Stephen Corry.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×