eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Robbantások sorozata Athénban

Nyolc kisebb pokolgép robbant hajnalban a görög fővárosban, senki nem sérült meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a detonációk bankoknál, egy bevásárlóközpontnál és a kormánypárt helyi irodájánál történtek. A belvárosban két autót felgyújtottak.

Görögországban azután kezdődtek zavargások, hogy egy rendőr egy héttel ezelőtt lelőtt egy 15 éves fiatalt, aki társaival együtt megtámadott egy rendőrautót.

Csütörtökön Athénban több ezer diák tüntetett békésen, de mintegy 400 fiatal kivált a tömegből és kövekkel dobálta meg a parlament épületét védő rendőröket. Később eltorlaszoltak négy útkereszteződést Athén belvárosában, mások pedig egy időre megszálltak egy kisebb rádióállomást, és a rendőri erőszak ellen tiltakozó nyilatkozatokat olvastak be.

A Görögország északi részén fekvő Szaloniki központjában szintén több száz egyetemi hallgató és középiskolás gyűlt össze; a megmozduláson szélsőbaloldali csoportok tagjai is részt vettek, de incidens nem történt.

Közben a görög kormány illetékese bejelentette: rendőrségi reformot készítenek elő; egyebek mellett szigorúan szabályoznák a rendőrök fegyverviselését, és legalább évente egyszer pszichológiai vizsgálatnak vetnék alá a fegyveres testület tagjait.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×