eur:
389.35
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hibák sokaságát követik el a háziorvosok

A brit családorvosok együttesen naponta csaknem hatszázszor hibáznak, tévedéseik közül pedig minden ötödikkel egészségi károkat is okoznak a betegeiknek.

Gyakran hibáznak a brit háziorvosok a diagnózisuk felállításakor vagy a kezelési módok meghatározásakor - derült ki egy, a szigetországban készült általános felmérésből, amely a közegészségügyi hiányosságait próbálta feltárni.

A hibák túlnyomó része nem tekinthető komolynak, de minden ötödik tévedésnek súlyos következményei vannak a betegekre nézve.

Ezek a hibák is általában orvosolhatók, a félrekezelt vagy rosszul diagnosztizált betegek azonban sokkal tovább veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, és gyógyításuk sokszorosába kerül annak, amennyiből pontos eljárással kezelhetőek lennének.

A Nagy-Britannia egészségügyi minisztériuma által megrendelt vizsgálat arra is rámutatott, hogy a háziorvosok által elkövetett hibák száma 2002 óta napi 40-ről 600-ra emelkedett.

Az egyik legnagyobb gond ugyanakkor az, hogy a hibák nagy részéről nem készül jelentés, az elmúlt két évben elkövetett 959 ezer tévedés nagyjából 0,3 százalékát adminisztrálták megfelelően az egészségügyi dolgozók.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×