eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Káoszt okozott a 25 centis hó Németországban

Idén szokatlan hevességgel köszöntött be a tél Németországban. Noha a múlt hónap végén már ízelítőt kínált tombolásából, most mégis kellemetlen meglepetést okozott a váratlan havazás. Szerdára virradó éjszaka a Majna vonalától északra fekvő vidékeken 25 centis hó esett, ami a reggeli forgalomban szabályos káoszt okozott.

A 300 méternél magasabban fekvő vidékeken tartós hóesésre lehet számítani - jelentette a szövetségi meteorológiai intézet, és egyben további óvatosságra intette az autósokat, ugyanis gyors enyhülés legfeljebb a hét végére várható.

Noha szerda délig az Alpok térségében a dél felöl közelítő meleg szél, az úgynevezett főn hatása volt a jellemző, délutánra már a hegyvonulatig ér a hideghullám. Az Alpokban fokozott lavinaveszéllyel kell számolni, mert a reggeli napos idő megolvasztotta a friss hóréteget.

Ausztriában még jelenleg is több völgyben fekvő községet csak nehezen lehet megközelíteni, kiváltképpen Tirolban küzdenek a hóakadályok eltávolításával a járhatatlanná vált utakon. De még a viszonylag enyhe éghajlatáról ismert Karintiában is komoly fennakadások vannak a forgalomban.

Németországban a Majnától északra fekvő térségben a havazás szintén káoszt okozott az utakon, de a vasútforgalomban ezúttal nem volt fennakadás, habár a vasúttársaság szóvivője arra figyelmeztette az utasokat, hogy a várható hóesés miatt az elkövetkező napokban ismét késésekkel kell számolni.

A havas és a hajnali órákban eljegesedett utak számos balesetet okoztak, és várhatóan a dél felé húzódó hideg front a hét második felében Bajorország közlekedésére is rányomja fagyos bélyegét.

Északkelet-Németországban emberéletet is követelt a tél: egy feltehetően ittas fiatalember a diszkóból hazafelé megfagyott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×