eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

"Hontalanok" követték el a mumbai merényleteket?

Állampolgárság nélküli fegyveresek követték el a terrorista merényleteket múlt héten Mumbaiban (Bombay) - mondta Aszif Ali Zardari pakisztáni elnök kedden a CNN-nek adott interjúban.

"Úgy vélem, olyan hontalan fegyveresekről van szó, akik az egész térségben tevékenykednek (...) és az egész világot túszul ejtik" - fogalmazott az elnök, aki ismét határozottan tagadta, hogy bármilyen felelősség terhelné a támadásokért a pakisztáni államot. "Mi is áldozatok vagyunk" - mondta a politikus az amerikai hírtelevíziónak.

Megkérdőjelezte azt az indiai állítást is, hogy az egyetlen túlélő merénylő pakisztáni állampolgár. "Semmilyen hihető bizonyítékot nem kaptunk. Én erősen kételkedem benne" - jelentette ki Zardari.

Az újdelhi külügyminisztérium a pakisztáni nagykövetnek hétfőn átadott jegyzékben tudatta: "pakisztáni elemek" követték el a - legfrissebb veszteségmérleg szerint 188 halálos áldozatot követelő - vérengzést. India a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) betiltott pakisztáni szervezetet gyanúsítja a terrortámadások végrehajtásával.

India kedden a merényletsorozattal összefüggésbe hozott, körözött iszlamisták kiadását követelte Pakisztántól, de a két ország igyekezett enyhíteni a mumbai vérengzés miatt köztük támadt feszültséget: Újdelhi kizárta katonai válaszlépés alkalmazását, Iszlámábád pedig vádjai bizonyítására kérte szomszédját.

Az indiai hatóságok többek között Háfiz Szajednek, a Laskar-e-Taiba vezetőjének a kiadását követeli. A The Wall Street Journal úgy értesült: az indiai rendőrség feltételezése szerint a merényletek értelmi szerzője a szervezet terrortámadásait irányító Juszuf Muzammil volt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×