eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A szegény országot a kolera is húzza

Nemcsak a drámai szegénységtől, hanem a kolerától is szenvednek a zimbabweiek. Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint félezerhez közelít a halálos kórban elhunytak száma.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy Zimbabwéban 11 700 kolerás esetet regisztráltak, amely évtizedek óta a legsúlyosabb járványt jelenti. Az afrikai országban a legutolsó nagy járvány 1992-ben pusztított, akkor 3 ezer esetet jelentettek.

A WHO szakemberei szerint a múlt hétig 473 életet követelt a kolera, amely az ország egyes részein minden második embert megfertőz. Azonnali beavatkozás nélkül rohamos ütemben fog növekedni az elhunytak száma - figyelmeztet a szervezet.

Zimbabwe infrastruktúrája Robert Mugabe elnök vezetése alatt az összeomlás szélére került. Még a fővárosban, Hararéban található kórházak sem működnek rendesen, alig van víz, így a lakosok kutakból és egyéb forrásból szerzik be az ivóvizet, amely hozzájárul a kolera terjedéséhez.

A helyzettel sokan visszaélnek, egy műanyag tárolóedényért például - emelyekre egyre nagyobb az igény - 25 amerikai dollárt, azaz nagyjából 5 300 forintnak megfelelő összeget is elkérnek a kereskedők.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×