eur:
389.5
usd:
363.46
bux:
68131.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Feloldják a tüntetők a bangkoki repülőtér zárlatát

A bangkoki repülőteret zárlat alatt tartó tüntetők beleegyeztek a demonstráció befejezésébe, így akár már december 4-én újra érkezhetnek és indulhatnak a járatok a thaiföldi főváros nemzetközi légikikötőjébe.

"A tiltakozó megmozdulás óriási károkat okozott az országnak. Amilyen gyorsan csak lehet, megpróbáljuk megnyitni a repülőteret" - hangsúlyozta közleményében a thaiföldi repülőterek ügyvezető igazgatója. A zárlat az utasszállító járatokra vonatkozik. A teherforgalom egyhetes kényszerszünet után már kedden megindult.

Előzőleg a thaiföldi légikikötőket felügyelő hatóság (AOT) elnöke arról számolt be, hogy a műszaki feltételek megléte esetén 24 órán belül újraindulhat a légi forgalom a nemzetközi repülőtéren, miután az AOT egyezségre jutott a tüntetőkkel.

Ez most megtörtént, így a légi járatokat már csütörtökön ismét megindíthatják - jelentették a helyszínről a BBC tudósítói.

A megegyezést azt tette lehetővé, hogy a kormányfő elfogadta az alkotmánybíróság döntését, amelynek értelmében a testület elrendelte a kormányzó Népi Erő Pártja (PPP) feloszlatását, miután bűnösnek találta választási csalások vádjában. A testület egyúttal öt évre eltiltotta a politikai életben való részvételtől Szomcsai Vongszavat kormányfőt, továbbá a pártvezetés 36 tagját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×