eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Senkinek sem kell Szaddám Huszein luxusjachtja

Csak kevesen érdeklődnek az egykori iraki diktátor jachtja iránt, amely a francia partoknál várja új gazdag tulajdonosát. Az értékesítők a gazdasági válsággal magyarázzák az érdeklődés hiányát.

Szaddám Huszein nemcsak véreskezű, hanem pazarló diktátor is volt. Luxuscikkei közül most áruba bocsátják azt a 30 millió dollárt, vagyis 6 milliárd forintot érő hajóját, amelyet az iraki kormány reményei szerint heteken belül sikerül eladni.

A több mint 82 méteres jachtért, amelyben aranycsapokból folyik a víz a fürdőszobákban, van rajta egy helikopter-leszálló, és még egy titkos menekülő folyosó is található benne, a Cohen-Amir Aslani-Marseillan-D'Ornano jogi vállalat árulja, eddig kevés sikerrel. "A jelenlegi gazdasági klímában nem tülekednek az ügyfelek" - mondta a cég egyik vezetője.

Az "Óceánszellő" névre keresztelt hajó jelenleg a franciaországi Nizza partjainál rostokol, de hamarosan Görögországba viszik, hogy felújítsák és vonzóbbá tegyék az érdeklődők számára.

Szaddám Huszeinnek, akit 2006-ban végeztek ki, nem ez volt az egyetlen luxusjachtja. 2003-ban az amerikai hadsereg bombázásakor megsemmisült a most áruba bocsátott és 1981-ben épített hajó párja.

Szaddám több mint 80 méteres hajója elenyészik az orosz milliárdos Roman Abramovics 115 méteres és 300 millió dolláros (60 milliárd forintos) luxusjachtja mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×