eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Fura dalra rappelt Colin Powell egy Afrika-ünnepségen

A fekete öntudatról és a nyugat által félreértett Afrikáról beszélt Colin Powell volt amerikai külügyminiszter egy londoni Afrika-ünnepségen. Majd csatlakozott egy nigériai rapsztár előadásához, ahol arról énekeltek, miként vágják át az amerikaiakat a nagylábon élő afrikaiak. Erről azonban Powell valószínűleg nem tudott, mivel a dal szövege pidginül és jorubául van.

Egy hiphop bandához csatlakozva rappelt Londonban, egy afrikai ünnepségen a volt amerikai külügyminiszter, Colin Powell. A korábbi vezető diplomata Olu Maintain nigériai előadóval énekelte közösen annak egyik slágerét, a Yahoozee-t.

Nem biztos, hogy Powell tudatában volt annak, hogy a dal Nigéria internetes csalóiról, valamint könnyed erkölcsű hölgyekről, autókról és az alkoholról szól.

Nduka Obaigbena, a londoni Africa Rising fesztivál főtámogatója, a Nigeria's This Day újság publicistája szerint a helyzet kissé félreérthető volt, a diplomatának pedig fogalma sem volt, nem is lehetett a dalszövegről. Ugyanakkor udvariatlan lett volna, ha visszautasítja a felkérést a Royal Albert Hallban való fellépésre.

Colin Powell így köszöntötte a közönséget: "úgy állok előttetek ma este, mint egy afro-amerikai". Elmondta: amikor az amerikai diplomácia vezetőjévé vált, sokan mondták neki, továbbra is hangsúlyoznia kell, hogy ő fekete. "Nem az égből pottyantam alá, sorban jöttek az emberek a kontinensemről. Sok ember szenvedett az idők folyamán, mire én eljuthattam idáig."

A volt diplomata azt is kijelentette, hogy a Nyugat sok rosszat okozott Afrikának. Hozzátette: Ázsia és Közép-Európa felemelkedése után most a fekete kontinensen van a sor.

A jorubául és pidginül megírt Olu-nóta viszont kicsit más hangnemet üt meg, nevezetesen azt énekli meg, miként szedik meg magukat a csalók amerikai áldozataik segítségével.

"Sokan dolgozni, mások élni születnek a világra" - szól a nóta egyik sora. A dalt kísérő kézmozdulatok pedig a pénz fölhalmozását imitálják.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×