eur:
385.88
usd:
354.73
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

"Egy újabb senki, aki megbukott a show-bizniszben és áttért a politikára"

Az olasz főváros új polgármestere egy román származású színésznőt nevezett ki tanácsadójának, akinek a feladata az lesz, hogy segítsen a bevándorló románokkal szembeni idegengyűlölet leküzdésében.

Olaszország élhetetlenné vált 2007 januárja óta, amikor Románia csatlakozott az Európai Unióhoz - ezt Walter Veltroni, Róma előző polgármestere mondta, miután a románok az uniós csatlakozás után ezrével özönlöttek a déli államba.

Olaszország magatartása a bevándorlókkal szemben akkor változott meg igazán, amikor tavaly megölték az egyik admirális feleségét. A gyilkossággal egy Romániából érkezett roma származású férfit vádoltak, és a média által indított boszorkányüldözésben a politikusok követelték a nem kívánatos idegenek azonnali kiutasítását.

Ráaádásul az olaszok többsége a románokat a romákkal azonosítják, és őket vádolják a növekvő munkanélküliség és a bűnüldözés miatt.

Az új polgármester azonban célul tűzte ki, hogy csökkenteni akarja a társadalmi feszültséget, mégpedig úgy, hogy tanácsadónak nevezi ki a román származású Ramona Badescu színész-énekesnőt, aki Bukarestből érkezett Olaszországba 1989-ben.

"Remélem, híd leszek a románok és a polgármester között" - mondta a csinos, Olaszországban nagy népszerűségnek örvendő Badescu, aki kijelentette: első intézkedése az lesz, hogy javaslatot tesz egy telefonos szolgálat elindítására, amelyen keresztül az Olaszországba érkező románok információkat kaphatnak a munkavállalásról vagy a letelepedési engedélyről.

Nem mindenki örül Badescu új szerepének. "Mit tud ez az énekesmadár az olaszországi románokról? Õ is kiváltságos, aki semmit nem tud a valóságról" - olvasható az egyik internetes kommentben.

"Botrányos, hogy olyan hölgyeménynek adják ezt az állást, akinek nincsen megfelelő képzettsége. Itt van egy újabb senki, aki megbukott a showbusiness-ben, és belevetette magát a politikába" - véli egy másik kommentelő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×