eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szlovákiában is találtak melaminnal szennyezett terméket

Szlovákiában is találtak melaminnal szennyezett tejipari terméket. A hatóságok tájékoztatása szerint a lefoglalt 27 üveg tejital az egészségügyi határértéket többszörösen meghaladó mennyiségben tartalmaztott melamint.

A szlovák állami állat- és élelmiszer-egészségügyi hatóság internetes honlapján már pénteken fotót tett közzé a termékről. A csomagoláson a "Milk drink" angol nyelvű felirat szerepel, ezen kívül csak kínai szöveg olvasható rajta.

Európában eddig Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Magyarországon találtak a hatóságok melaminnal szennyezett termékeket.

A vegyszert műanyagok és ragasztók gyártásánál használják. Egy kínai cég azért adagolta a tejporhoz, hogy az fehérebbnek látszon, és ne derüljön ki, hogy a tejet felvizezték.

Kínában a mérgezett tejtermékek fogyasztása miatt négy csecsemő meghalt, és mintegy 13 ezer gyerek került kórházba. Az ügyben eddig 27 ember ellen emeltek vádat.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×