eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Legkevesebb 168 zarándokot tapostak agyon egy hindu templomban

Legkevesebb 168 zarándokot tapostak agyon kedden reggel egy nyugat-indiai hindu templomban támadt tülekedés során - közölte Rádzsasztán belügyminisztere.

A tragédia a nyugat-indiai Rádzsasztán államban történt, a történelmi emlékhelyeiről messze földön híres Dzsodhpur egyik hindu templomában, amely egy erőd közepén áll. A sebesültek száma is meghaladja a 150-et, közülük többen súlyos állapotban vannak.

A tülekedés okáról egyelőre ellentmondásos jelentések láttak napvilágot. A legvalószínűbbnek az látszik, hogy egy belső fal leomlott, amely maga alá temetett több zarándokot, de közben pánik tört ki, és egymást taposták halálra a menekülni próbálók. A szentélyben a tragédia időpontjában közel 25 ezren zsúfolódtak össze.

Indiában nem ritka, hogy emberek halnak meg tolongás közepette vallási ünnepeken. Augusztus elején egy hegyvidéki, észak-indiai templomban legkevesebb 145 embert, többségükben nőt és gyermeket tapostak agyon.

A tragédiát akkor az okozhatta, hogy a heves esőzés miatt több kő meglazult a templom felé vezető szűk lépcsős út mentén, és nyolc-tíz darab lehullott. A zarándokok menekülni kezdtek lefelé, közben kidőlt egy út menti vaskorlát. Az acélszerkezet nem bírta ki a tömeg nyomását, a földre került zarándokokon pedig átgázoltak a többiek.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×