eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Bush és Talabani személyesen mondott köszönetet Göncz Kingának

George Bush amerikai elnök és Dzsalal Talabani iraki államfő személyesen köszönte meg Göncz Kinga magyar külügyminiszternek kedd este azt a támogatást, amelyet Magyarország Irakban és Iraknak nyújtott az elmúlt időszakban.

Bush és Talabani azon a fogadáson fejezte ki köszönetét, amelyet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár adott a delegációvezetők tiszteletére - tájékoztatott Szelestey Lajos külügyi szóvivő.

Bush és Talabani is úgy nyilatkozott, hogy a közép-keleti országban konszolidálódik a helyzet és a kormányerők egyre inkább urai a helyzetnek. Mint hozzátették, így megértik, ha újabb államok döntenek úgy, hogy kivonják egységeiket.

Az ENSZ-közgyűlés 63. ülésszakát aznap nyitotta meg a világszervezet New York-i székhelyén Ban Ki Mun főtitkár.

Göncz Kinga a héten New Yorkban részt vesz és felszólal egyebek mellett az átfogó atomcsend-szerződésről rendezendő tanácskozáson, jelen lesz a Grúziáról tartandó miniszteri ülésen és bekapcsolódik a Szegénység és éhezés című kerekasztal munkájába, ezenkívül találkozik a New York-i magyarság képviselőivel. Beszédét szombaton mondja el a Közgyűlésben.

Amerikai programjában szerepel egy chicagói látogatás a hét végén, majd jövő héten Washingtonban tárgyalást folytat Condoleezza Rice külügyminiszterrel, akinek átadja a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, továbbá megbeszéléseket folytat Barack Obama demokrata párti és John McCain republikánus elnökjelölt külpolitikai tanácsadóival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 20. 13:12
×
×
×
×