eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Az elrabolt turistákért 15 millió dollárt követelnek?

Változatlanul ismeretlen a Dél-Egyiptomban túszul ejtett öt német, öt olasz és egy román turista sorsa. A New Yorkban tárgyaló egyiptomi külügyminiszter ugyan hétfőn bejelentette a foglyok szabadulását, de a hír alaptalannak bizonyult, a Berlinben alakult válságstáb megfeszített erővel dolgozik a túszok elengedésének elősegítésén.

A német külügyminisztérium sem cáfolni, sem megerősíteni nem volt hajlandó azt a hírt, amely szerint az emberrablók 15 millió dollárt követelnek túszaik szabadon bocsátásáért.

A 11 tagú turistacsoport és 8 kísérője pénteken esett emberrablók fogságába, amikor az Angol beteg című világsikert aratott filmből ismert úszók barlangját akarták megközelíti Dél-Egyiptomban.

Hírügynökségek értesülései szerint autójukat négy álarcos bandita fegyverrel megállásra kényszerítette, majd az öt német, öt olasz és egy román turistát ismeretlen helyre magával hurcolták.

Úgy tudni, hogy az emberrablók foglyaikkal Szudánba mentek. Az egyiptomi hatóságok beduinokat vádolnak azzal, hogy több merényletet is elkövettek külföldi látogatók ellen, így 1997-ben 59 turistát öltek meg a Nílus menti Luxorban.

Akkor is több német, valamint svájci, japán és brit áldozata volt a rajtaütésnek. A német tévé kairói tudósítója szerint évente legalább egymillió német turista utazik Egyiptomba, annak ellenére, hogy az országban uralkodó biztonsági helyzetet illetően a berlini külügyminisztériumnak komoly fenntartásai vannak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×